19.12.2018 05:00

Claes Olsson 70 Ă„r: "Den finlandssvenska filmen har en framtid"

- 28.11.2018 klo 17.39 -

ZOOM - Uutiskuvat

"Det Ă€r jĂ€kla viktigt att vi gör film pĂ„ svenska i Finland! Det handlar om identitet och sammanhĂ„llning. Även om finlandssvenskarna har olika kulturer i Österbotten, Åboland, Nyland och i Helsingfors sĂ„ har vi sprĂ„ket gemensamt. DĂ„ svenskan anvĂ€nds inom konsten sĂ„ förstĂ„r de unga att svenskan Ă€r ett levande sprĂ„k."

14sv.jpg
Katrina Kati Grönholm-Kulmala, Åbo

Filmregissören, manusförfattaren och producenten Claes Olsson har gjort film sedan tonÄren. Kortfilm, experimentella musikvideor, dokumentÀrfilm, fiktiva lÄngfilmer och TV-serier. Han arbetar pÄ sÄvÀl svenska som finska och samarbetar gÀrna med nordiska TV-bolag och filminstitut.

Ucla.jpg

- Utan Svenska Yle sÄ finns det ingen finlandssvensk film, pÄpekar Claes Olsson.
Enligt honom finns det nu gott om finlandssvenska regissörer men alla har inte kraften eller ens viljan att göra biofilmer och TV-serier. Han beskriver filmskapandet med ord som hÄrt, svettigt, stressigt och tyckte först att hans tvÄ döttrar Iris och Vera som idag arbetar med film kunde ha hittat sig lÀttare jobb.


ClChr.jpg
Claes och Christian Olsson pÄ 60-talet.

- Finlandssvensk film har visst en framtid men Àr svÄrt som yrke, slÄr han fast.

GUDOMLIG TOUCH

- Att regissera kan vara rÀtt pÄfrestande men Àr den absolut intressantaste delen i arbetsprocessen med att skapa en film!

Cpor.jpg

Jag upplever ibland att jag har en gudomlig touch dÄ jag skapar nya personer och karaktÀrerna sedan börjar leva sitt eget liv och pÄverkar handlingen

- DĂ„ kameran gĂ„r och klaffen slĂ„r infaller ögonblickets konst. Alla vet vad de ska göra. Det Ă€r stunden som alla inblandade har jobbat lĂ€nge för. ÄndĂ„ kan det förstĂ„s gĂ„ fel, kameramannen hinner inte med eller skĂ„despelaren lyckas inte uttrycka sig tillrĂ€ckligt bra enligt regissören och det blir omtagningar. Och tid Ă€r pengar.

CpÀr.jpg

Du ska inte vara till lags med nÄgon, det Àr din vision som regissör som gÀller. Alltid


Claes Olsson brukar ibland göra à la Hitchcock och synas i sina egna filmer. FrÀmst för att spara en liten slant. Olsson har dykt upp i rutan i smÄroller som en taxichaufför, i en limousin och som en businessman pÄ flygfÀltet.
Ibland har han agerat statist för andra regissörer sĂ„som i Peter Lindholms ?€?DĂ€r vi en gĂ„ng gĂ„tt" (2011), som han producerade och hade rollen som tennisdomare. Tennis och Claes Olsson Ă€r ocksĂ„ annars en lyckad kombination. Han sĂ€ger sig Ă€lska alla sporter med bollar, allt frĂ„n biljard till fotboll.

DUKTIGA SKÅDESPELARE


Han berömmer de finlandssvenska skĂ„despelarna och skĂ„despelarutbildningen som numera ocksĂ„ omfattar trĂ€ning framför kameran. Han har ocksĂ„ handplockat unga skĂ„despelare frĂ„n amatörteatrar och Ă€r kĂ€nd för att ?€?skapa skĂ„despelare?€?. Exempelvis Silva Lillrank och Carl-Gustaf Wentzel frĂ„n filmen "En sparv i tranedans" (1992) baserad pĂ„ en novell av Runar Schildt.

39cl.jpg
Claes Olsson regisserar Nicke Lignell och Tiina Lymi

Flera av de barn som han handplockat och filmat har senare blivit professionella skÄdespelare. De tvÄ nioÄringarna Outi Paasivirta, som spelade den lilla flickan, och Onni Thulesius, som spelade pojken, i filmen "Underbara kvinnor vid vatten" (1998), har senare bÄda blivit proffsskÄdespelare.

Men i sin första lÄngfilm "Elvis kissan jÀljillÀ" I Elvis-kattens spÄr" (1987) blev Claes ÀndÄ tvungen att sjÀlv agera framför kameran. Den filmen Àr en humoristisk skildring av en medelÄlders filmproducent pÄ irrfÀrder med en död katt.

- Jag hittade ingen annan som förstod karaktÀren och filmen sÄ jag spelade huvudrollen sjÀlv. Det Àr ju ofta sÄ att den första filmen Àr sjÀlvbiografisk.

KÄRVA TIDER ATT GÖRA KONST

FrÄn de första förberedelserna till den första biografvisningen kan det ta tvÄ Är. TvÄ Är av möten och diskussioner med allt frÄn manusförfattare, scenografer, skÄdespelare, frisörer och kostymmakare till finansiÀrer. Det sistnÀmnda Àr det psykiskt tyngsta, den eviga kampen om pengar för att finansiera filmen.

Fatt.jpg
Claes Olsson och fattiggubben Solf (Clasu till höger)

Vart rÀcker pengarna? Det gÀller att vara realist och göra sÄdana filmer man har rÄd med, annars tvingas man fuska och dÄ blir resultatet dÄligt. Det Àr ingen idé att försöka efterapa 50 miljoners filmer med en typisk finlÀndsk filmbudget pÄ 2-3 miljoner euro, högst.

"Det Àr kÀrva tider att göra konst. I lilla Filmfinland Àr det alltid kÀrvt om pengar. Vi Àr mÄnga som kÀmpar om sist och slutligen rÀtt smÄ summor"

För att öppna branschen för unga regissörer har Claes Olsson producerat flera filmer Ät bland andra Ulrika Bengts och Klaus HÀrö. Det stora och svÄra uppdraget producenten har Àr att skaffa finansiering. Som bÀst producerar han Anna-Sofia Nylunds dokumentÀr "LÀngtan hem" och utvecklar Tommi Seitajokis biofilm "Fish Girl".

"Tro pÄ dig sjÀlv och ge aldrig upp! En filmskapare ska vara nyfiken och jÀkla envis. Du ska tro att det finns nÄgot unikt inom dig som bara du kan berÀtta" Claes Olsson
.
Claes Olsson sÀtter mycket tid pÄ att hitta de rÀtta inspelningsplatserna, dels för att han tycker om den delen av arbetet, dels för att spara pengar. Att bygga studiointeriörer Àr dyrt. Liksom dagens digitala teknik som kan trolla fram och Äterskapa nÀstan vad som helst. Mycket dyrt.

NĂ€sl.jpg
FrÄn inspelningarna av Slaget om NÀsilinna 1918


Kostnaderna för anvÀndande av filmstudio och digital teknik Àr hindret för den science fiction-film som Claes Olsson skulle vilja göra. Ingen action-rulle utan en filosofisk studie av mÀnniskans förhÄllande till rymden.

Samtidigt sÄ gillar han utmaningar och att fÄ vara kreativ. Det finns alltid alternativa lösningar. Olsson pÄpekar glatt att de bÀsta och största uppfinningarna nÀstan alltid föds ur ett stort behov, inte av stora mÀngder pengar. SÄ kanske det blir en rymdfilm en vacker dag.
- Men det Àr inte ekonomiskt möjligt att göra en finlandssvensk film varje Är. DÀrför jobbar jag emellanÄt pÄ finska.

CJĂ€m.jpg

Alla ögonblick har sin egen sanning

DÄ böcker blir film

Böcker om rymdvetenskap och kosmologi trÀngs bland förstaupplagor av Edith Södergran och Elmer Diktonius i bokhyllorna i egnahemshuset i Kottby.

Claes har alltid Àlskat litteratur och vÀljer skönlitteratur för att koppla av. Han lÀser ocksÄ uppslagsböcker. Det intresset började redan som barn dÄ han hjÀlpte sin far med att lösa korsord. För att inte förlora litteraturen i vardagen sÄ lÀser han böcker en timme varje kvÀll innan han somnar.

Ctal.jpg
Kjell Westös Den svavelgula himlen Àr Claes Olssons nÀsta projekt. Hans hus i bakgrunden Bild: Katrina Grönholm-Kulmala / Yle

Claes Olsson har frĂ€mst gjort filmer som baserar sig pĂ„ skönlitteratur. Som bĂ€st jobbar han med att förvandla Kjell Westös roman ?€?Den svavelgula himlen?€? till bĂ„de en biograffilm och en TV-serie. Filmen spelas in i Helsingfors, Berlin och Portugal.

Han börjar filma i maj och Ă€r nu pĂ„ slutrakan med att vĂ€lja skĂ„despelare och finslipa manuskriptet om bitterljuv kĂ€rlek, hemligheter och vĂ€xelverkan mellan en medelklassfamilj och en förmögen familj. ?€?Den svavelgula himlen?€? nĂ„r biograferna vĂ„rvintern 2020.

Cluk.jpg
Claes Olsson gÄr igenom manuskriptet till "Den svavelgula himlen" tillsammans med skÄdespelarna Linda Zilliacus, Sannah NedergÄrd, Tom Rejström och Nicke Lignell. Bild: Katrina Grönholm-Kulmala / Yle

- Hur man gör en bok till film? Det Ă€r bara att riva bort minst 300 sidor?€? Claes skrattar. NĂ€e, du mĂ„ste vĂ€lja vad som Ă€r det vĂ€sentliga, ha din egen vision och hĂ„lla fast vid den dĂ„ du vĂ€ljer vad du tar med i filmen. Men jag Ă€r nog jĂ€kla kritisk mot mig sjĂ€lv. FastĂ€n alla berĂ€ttelse ju redan finns sĂ„ handlar det om att försöka göra handlingen och personerna pĂ„ ett sĂ€tt som ingen annan har gjort.

Olssons första fiktionsfilm ?€?HĂ€ng dig pojkfan?€? baserar sig pĂ„ en novell av favoritförfattaren Elmer Diktonius och gav Claes Olsson en Jussi-statyett för bĂ€sta dramatisering 1986. Filmen finns som bĂ€st pĂ„ Yle Arenan.

Romaner som han har förvandlat till film Àr bl.a. "AkvariekÀrlek" av författaren Anna-Leena HÀrkönen, "Underbara kvinnor vid vatten" av Monika Fagerholm och "Colorado Avenue" av Lars Sund. De tvÄ sistnÀmnda kan nu ses pÄ Yle Arenan.

"Jag Àr mycket för visuellt berÀttande. Ju mindre dialog desto bÀttre. Film blir starkast utan förklaringar" Claes Olsson

Anarkisten

Som liten bodde Claes Olsson intill fotbollsplanen Bollis nÀra Olympiastadion.

CHyv.jpg

- Jag tror mamma ville ha en flicka, jag hade ju redan en bror. Hon satte mig nÀmligen i balettskola bland flickor med smÄ fötter och tyllkjolar. DÀr stannade jag bara en dag. DÄ pÄ 1950-talet var balett inget för pojkar. SÄ det blev fotboll för mig, det var den manligaste sporten.

Men dÄ de bÀsta pojkarna skulle vÀljas ut till juniorlandslaget sÄ bröt Claes Olsson med fotobollen för 20 Är.

- Ingen förstod hur bra jag var. SÄ jag valde att göra nÄgot annat.

Cmit.jpg
Claes Olsson med nÄgra av sina fotbollsmedaljer. Han spelar fotboll upp till sex gÄnger i veckan Bild: Katrina Grönholm-Kulmala / Yle

Det han valde kallar han för sin bohemiska period, fylld av poesi, mÄleri, teater och litteratur. Underground, surrealism och aktivism. Samt kortfilmer med tydliga vÀnstervÀrderingar.

Som ung flyttade han tidigt till ett kollektiv med andra ungdomar som delade hans vÀrderingar och agerade tillsammans i frÄgor som berörde allt frÄn de ungas rÀttigheter, cyklisternas rÀttigheter, de psykiskt sjukas rÀttigheter och förstÄs vÀrldspolitiken dÀr motstÄndet mot Vietnam-kriget och stödet till u-lÀnderna var de stora sakerna.

- Det började med att jag var anarkist mot smÄborgerligheten. De Ären var oerhört intressanta och öppnade mina ögon för den globala vÀrlden vi alla mÄste vara intresserade av.

Crak.jpg

Claes berÀttar att han har hittat intressanta aktivistsajter pÄ internet och hör till stamkunderna i anarkisternas bokhandel pÄ TavastvÀgen.

- DÄ man jobbar med konst sÄ Àr det viktigt att ha koll pÄ den unga generationen och veta vad de vill. Jag följer med vad dagens unga tÀnker för det avspeglar ju hur vÀrlden kommer att se ut i framtiden.

"Det Àr alltid vÀrt att handla för en bÀttre vÀrld" -Claes Olsson

PÄ 1960-talet trodde vi pÄ allvar att nu skulle vÀrlden bli bÀttre. Men det Àr inte sÄ enkelt. Vi mÀnniskor Àr komplexa kÀnsliga varelser som styrs sÄvÀl rationellt som av kÀnslor. Vi pÄverkas av varandra och sprider vÄra vÀrderingar. DÀrför finns det plats för film, alltid!

Claes Olsson pÄpekar att det ingalunda Àr nÄgon tillfÀllighet att det idag finns proteströrelser och turbulens i samhÀllet. Det pÄgÄr ju tiotals krig ute i vÀrlden.

- Vissa rörelser vill ha tillbaks stagnerade samhÀllsstrukturer medan andra tittar framÄt och understöder t ex asylsökande och sexuella minoriteter. MiljöfrÄgor Àr viktiga. Jag Àr effektiv och bra pÄ att samla avfall i mitt hushÄll sÄ att det mesta Ätervinns, Ätminstone allt papper. Jag slÀnger aldrig papper i soporna. Det Àr viktigt att pappret Ätervinns sÄ att vi inte behöver kapa alla skogar i Finland för att kunna lÀsa dagstidningen. Det enda hÄllbara argumentet för att prenumerera pÄ papperstidningar idag Àr Ätervinningen.

Helsingfors
Crat.jpg
Bild: Katrina Grönholm-Kulmala / Yle

Sedan 1973 sÄ Àr det Kottby som gÀller, en grön stadsdel dÀr mycket konstfolk bor och gemenskapen Àr stark. Claes har bl a varit engagerad i kampen för att fÄ behÄlla spÄrvagnen till Kottby, vilket invÄnarna lyckats med, och i insamlingen som rÀddade Kottbys kÀnda "Lippakiosk". Runt kiosken samlas mÀnniskor i olika Äldrar, barnfamiljer, punkare, författare ... samt Ätminstone en filmregissör.

Claes har i höst klÀttrat upp pÄ Himmelsberget i Kottby för att försöka fÄ syn pÄ svavelgul himmel. Men han har sett bara vanliga solnedgÄngar. Bokens författare Kjell Westö har kollat med en meteorolog hur och nÀr himlen fÀrgas svavelgul, ett sÀllsynt fenomen som snabbt Àr över.

- Jag Àr född i, har bott i och har filmat i Helsingfors. Det Àr roligt att kunna anvÀnda sin egen hemmiljö i filmerna. Men det grÀmer mig att Helsingfors förstört sÄ mÄnga fina helheter och gamla miljöer. Rivit gamla hus och byggt nya utan att tÀnka pÄ att skapa helheter.

Comp.jpg
Bild: Katrina Grönholm-Kulmala / Yle

Claes Olsson sÀtter mycket tid pÄ att hitta de rÀtta inspelningsplatserna. Dels för att han tycker om den delen av arbetet, dels för att spara pengar. Att bygga studiointeriörer Àr dyrt. Liksom dagens digitala teknik som kan trolla fram och Äterskapa nÀstan vad som helst. Mycket dyrt.

Den hĂ€r hösten har han rört sig flitigt i de finare kvarteren i Helsingfors, dĂ€r de rikaste invĂ„narna bor. Förklaringen hittas i boken ?€?Den svavelgula himlen?€? dĂ€r vissa scener utspelas pĂ„ EhrensvĂ€rdsvĂ€gen. Han Ă€r ocksĂ„ pĂ„ jakt efter en herrgĂ„rd med samma stĂ€mning och kĂ€nsla som herrgĂ„rden i boken har. Claes ögon strĂ„lar nĂ€r han beskriver herrgĂ„rdens björkallĂ© och jĂ€rnport. Men Ă€nnu gĂ€ller det att hitta den.

- Jag skulle kunna jobba som taxichaffis om nĂ€tterna och trĂ€ffa intressanta mĂ€nniskor pĂ„ det viset för jag kan alla gator och grĂ€nder i Helsingfors, ja, förutom i de nyare förorterna. Och i Österbotten sĂ„ kĂ€nner jag alla sandvĂ€gar sedan arbetet med filmen "Colorado Avenue".

Claes Olsson betonar att alla mÀnniskor Àr intressanta och vÀrdefulla. Han tycker om att sitta i bussar och spÄrvagnar och iaktta mÀnniskor. Och smyglyssna pÄ dem. Förut fotograferade han folk pÄ stan men det fungerar inte lÀngre eftersom folk som fotograferas blir nervösa och t o m arga dÄ de misstÀnker att bilderna sprids pÄ sociala medier.

Om att fylla 70


Cfil.jpg
Claes Olsson framför sitt hus i Kottby Bild: Katrina Grönholm-Kulmala / Yle

Olsson bor för tillfĂ€llet ensam i sitt stora egnahemshus. Han har tre döttrar och tre barnbarn, alla flickor. TvĂ„ av döttrarna jobbar med film, Vera som klippare, Iris som regissör. Äldsta barnbarnet Emma Ă€r 18 Ă„r och ocksĂ„ intresserad av film.

Claes Olsson har sett fram emot sin 70-Ă„rsdag den 28 november för han Ă€lskar fester och kalas. Den stora festen för slĂ€kt och vĂ€nner gick av stapeln redan i söndags i KĂ€pylĂ€n työvĂ€entalo. M.A. Numminen och Pedro Hietanen upptrĂ€dde liksom musikern Yari som skapat musiken till flere av Claes Olssons filmer, allt sedan den biografiska lĂ„ngfilmen ?€?I Elvis-kattens spĂ„r?€?. Andra gĂ€ster som ocksĂ„ tog sig en svĂ€ng upp via scenen var Jonna JĂ€rnefelt, Marika Krook och Nicke Lignell som spelat huvudrollen i flera av Claus filmer, sĂ„ ocksĂ„ i den kommande "Den svavelgula himlen".

"Jag upplever mig inte som gammal. Visst, jag kÀnner av lite vÀrk hÀr och dÀr men tanken Àr klar. Jag har fÄtt en klokhet som gör att jag förstÄr en del av livet"

De kommande Ären sÄ vill han lÀra sig att göra bÀttre filmer, lÀsa goda böcker och fortsÀtta spela fotboll sÄ lÀnge knÀna hÄller. Ja och sÄ har han en avsevÀrd samling, vi talar minst hundra bananlÄdor, av olika slags papper som vÀntar pÄ genomgÄng.

SkÄdespelaren och vÀnnen Nicke Lignell kallar Claes för en hamster och sÄ verkar onekligen vara fallet. Han har nÀmligen sparat pÄ affischer, flygblad och annat intressant sedan ungdomen, bl a material frÄn demonstrationerna mot Vietnam-kriget.

Claes Olsson har ocksÄ en avsevÀrd samling av gamla kameror, filmer (bl a en 16-tummare i fÀrg frÄn Drottning Elisabeths kröning) och priser frÄn filmfestivaler och fotbollsturneringar. Samlingen kommer till nytta den dag Claes Olsson skriver sina memoarer.
Cla10.jpg
De hÀr filmerna kan du se pÄ Arenan:
HĂ€ng dig pojkfan
Colorado Avenue
Underbara kvinnor vid vatten
 

Lisää uutisia

18.12.2018 PRESIDENTTI JULISTI JOULURAUHAN !!!!!!!
12.12.2018 Olli Paavilainen jÀlleen keilamestariksi !
30.11.2018 JÀlleen reilu tappio Telialle mutta Zoomillakin oli hetkensÀ !
28.11.2018 Claes Olsson 70 Ă„r: "Den finlandssvenska filmen har en framtid"
22.11.2018 LÀtkÀharjoituksissa 23.11.2018 kunnioitettin Pikkiksen muistoa hiljaisella hetkellÀ.
06.11.2018 Zoom tappiokierteessÀ !
09.10.2018 Telia murjoi vajaalukuista Zoomia mutta ilonaiheitakin löytyi: Jugi teki 3 ja Stenka syötti 4 !!!!
02.10.2018 Sarjakausi kangerrellen kÀyntiin !
25.09.2018 MIKKO JA PASI NELURIMESTAREITA, JOUNI JA TONI TOISIA !
11.09.2018 VEPU VUORENLEHTO PALASI SCRATCH-MESTARIKSI !
04.09.2018 Zoomille ansaittu 7. sija Rokkareista Kotkassa !
27.07.2018 ZOOM ja TELIA TELIA5G-AREENAN VIHERIÖLLÄ !
05.06.2018 PASI HAILIO PALASI MESTARIKSI !
05.06.2018 Seniorit VierumÀellÀ
03.04.2018 KELTAISET KEVÄÄN KAHDEKSANTOISTA KUNKKUJA !
30.03.2018 ZOOM-LÄTKÄÄ JO 50-VUOTTA !
25.03.2018 YstÀvyysoteltiin !
18.03.2018 SarjapÀÀtös tasuriin !
25.02.2018 AKU LOUHIMIES VUODEN ZOOMILAINEN, ARTO NYBERG TAPUTETTIIN JATKAMAAN PRESIDENTTINÄ !
14.02.2018 Zoom piti Teliaa tiukilla !
26.01.2018 Zoom suurvoittoon Jani Ryylin johdolla !!!
19.01.2018 Zoom murskavoittoon !!!
09.01.2018 Voiton mahdollisuus jÀi kÀyttÀmÀttÀ !
02.01.2018 MUSTAT MURJOI JOTTA HISTORIA HAVISI ! Voiko olla edes totta ?
21.12.2017 PRESIDENTTI JULISTI JOULURAUHAN !!!!!!!
16.12.2017 Uudet retropaidat vanha retrotulos !
15.12.2017 Hoopi uusi keilamestari
15.12.2017 Kinkkufutaajat nauttivat karusta ilmasta !
04.12.2017 KOVA NIPPU TAMPEREELLA !!
01.12.2017 Nordean salama-alku kaatoi Zoomin !
30.11.2017 Petjalla uusi rooli, Jaska sÀÀnnöllisesti harjoituksissa ja Veikon paluu !
25.11.2017 Aamuyön pistejahti Keravalle karahti karille jo ensi erÀssÀ !
15.11.2017 Mikko Virtanen synkÀn syyskauden valopilkkuna !
10.11.2017 IsÀpoika traditio jatkuu vahvana !
07.11.2017 Salama-aloituskaan ei pelastanut Zoomia !
25.10.2017 8-4 tappio ylivoimaista vastusjaa vastaan on hyvÀ tulos !
19.10.2017 ZOOMIN FUTIS MYLLERRYSTEN KOURISSA !
15.10.2017 Kun kymmenen tehtyÀkÀÀn ei riittÀnyt !
10.10.2017 MUSTIEN LÄTKÄJENGIN KOHUHANKINNAT JATKUVAT: NYT TULI LITTI !
08.10.2017 Komea juhlaottelu !
08.10.2017 Seniorikeilaajien kausi hyvÀssÀ vauhdissa !
03.10.2017 Murskavoitto sarja-avauksessa !!!
29.09.2017 Uusia naamoja - uusia rooleja !
22.09.2017 Vanhat parrat jÀÀhallissa
11.09.2017 MIKKO JÄLLEEN !!!
05.09.2017 JOUNI KAIVOLA PALASI VOITTAJAKSI !
05.09.2017 LÀtkÀkausi kÀyntiin vauhdikkaasti !
26.08.2017 Zoomille pronssia rockfutiksen SM-kisoissa HÀmeenlinnassa!
19.08.2017 Vakio palasi kupongille
11.08.2017 Zoomin joukkue HÀmeenlinnan Rockfutikseen elokuun 26.-27.
14.07.2017 Zoom nimekkÀÀllÀ joukkueella Porin kesÀssÀ !
15.06.2017 Kaksi tappiota ja peruttu peli
06.06.2017 MARKKU VÄRTÖ HCP-GOLFIN UUSI MESTARI !
29.05.2017 Seniorit vauhdissa VierumÀellÀ !
24.05.2017 Zoom mankeloi HeManin !!!
22.05.2017 Malaria kaatoi Viton, Jokerit Zoomin !
05.05.2017 Sipolan taika kesti ñ€“ Zoomille kauden avausvoitto
26.04.2017 Tissimaalilla tasoihin !
21.04.2017 Aasit hÀnnÀnmitan Zoomia parempia !
12.04.2017 JÀÀkausi paketissa, futiksella jatketaan !
08.04.2017 Keltaiset kevÀÀn kunkkuja !
04.04.2017 USKOMATON NOUSU !
02.04.2017 Keltaiset tasoittivat voitot !
01.04.2017 Mustat voittoon vajaalukuisista Keltaisista 1. play-off ottelussa !
01.04.2017 Tilastotappio
12.03.2017 Paluu arkeen !
05.03.2017 Hc Kings kilpasarjan ja JÀÀhyttelijÀt höntsÀn mestareiksi huikeassa PipolÀtkÀturnauksessa !!!!
02.03.2017 MitÀh ?? HÀh ? Sarjajohtaja nurin !!!!
02.03.2017 Futiskausi kÀyntiin hieman kosteassa mutta muutoin loisto-olusuhteissa !
02.03.2017 Zoom vÀkevÀsti mukana Lahden MM- hiihdoissa.
23.02.2017 Huikea nousu !
17.02.2017 ARTO NYBERG JATKAA PRESSANA ! TEAM SALATUT ELÄMÄT (JURKKA, PAAVOLA, ROSLÖF) VUODEN ZOOMILAINEN !!!
16.02.2017 YkkösnyrkistÀ vain Bona mukana - iski silti tehot 1+1 !!! Zoomin kuudella maalilla 6 eri tekijÀÀ !
14.02.2017 Zoom kahden ottelun voittoputkessa!
04.02.2017 NORDEA NURIN !
01.02.2017 HyvĂŻÂżÂœ takaa-ajokaan ei aivan riittĂŻÂżÂœnyt !!!
29.01.2017 WARRIOR PIPOLÄTKÄTURNAUS 4.3.2017 NURMIJÄRVEN TEKOJÄÄLLÄ !
22.01.2017 Sami HyypiÀ, Arvi Lind, Teppo Numminen ja muut legendat lĂŻÂżÂœmmittivĂŻÂżÂœt HakametsĂŻÂżÂœn ĂŻÂżÂœ nykytĂŻÂżÂœhdet hemmottelivat tĂŻÂżÂœpĂŻÂżÂœtĂŻÂżÂœyttĂŻÂżÂœ katsomoa
17.01.2017 Bonakin kuritti maalillaan As-TeamiÀ !
16.01.2017 Ilta-Sanomat huomioi nÀyttÀvÀsti niin Arvin kuin Villenkin palkinnot !
15.01.2017 Keilailun joukkuekisa kÀynnistyi !
07.01.2017 Zoomin salama-aloituskaan ei pelastanut !
04.01.2017 Niukka tappio tiukassa pelissĂŻÂżÂœ Malmilla ja samaan aikaan vaalittiin jĂŻÂżÂœlkikasvua Helsingin JĂŻÂżÂœĂŻÂżÂœhallissa !
30.12.2016 Joulun ja uuden vuoden aikana Zoomissa kovaa menoa !
22.12.2016 Kinkkufutis aloitettiin muistamalla Ville LyytikÀistÀ hiljaisella hetkellÀ !
21.12.2016 Liian nuorena kuollut Ville LyytikÀinen, 49, oli suomalaisen jalkapallon ravistelija (IS 21.12.2016)
20.12.2016 *** Presidentti julisti joulurauhan ***
14.12.2016 Olli Paavilainen jÀlleen keilamestariksi !!!
14.12.2016 Zoom ei puolusta lounasaikaan !
09.12.2016 Rajalle riittÀmÀtöntÀ ruista ranteissa !
07.12.2016 Zoom palasi voittokantaan nöyrÀsti puolustaen !
02.12.2016 Jo on aikoihin eletty: tehtiin kahdeksan mutta hÀvittiin !!!
30.11.2016 Kymmenyksen ero !
25.11.2016 Tuloksekas aamavarhainen pistejahti !
24.11.2016 Zoom onnittelee 1.10.1973 112 vuotta tÀyttÀvÀÀ palolaitosta
17.11.2016 LOCO LIIAN LIUKAS MUTTA BONAN AVU(I)LLA TOINEN ERÄ TASOIHIN !
08.11.2016 Zoom Soneran kovassa kyydissÀ mutta 3 tehtyÀ maalia antoi uskoa paremmasta !
03.11.2016 Hieno ilta!
29.10.2016 Ylen Hannu-Pekka HÀnnisestÀ Vuoden jalkapallotoimittaja
27.10.2016 Martti Kuusela suomalaisen jalkapallon kunniagalleriaan !
18.10.2016 Haapikselle Palloliiton kultainen ansiomerkki !
18.10.2016 HATCH kuritti vajaalukuista Zoomia !
18.10.2016 Hieno sarja-avaus vaikka Nordea vei pisteet !
14.09.2016 MIKKO JA KOJO NELURIN MESTAREIKSI !
06.09.2016 VILLE
06.09.2016 FUTISLEGENDA MUSTIEN KOHUHANKINTA LÄTKÄÄN !
06.09.2016 JÀÀkausi alkoi 6.9.2016
02.09.2016 Zoom otti arvokkaan voiton
29.08.2016 YstÀvyysottelu KJT Naiset - Zoom 27.8.2016
21.08.2016 Zoomin kisaturistit kÀvivÀt Oulussa
18.08.2016 ZOOM MUKANA ROCKFUTIKSEN SM-KISOISSA 2016 OULUSSA
18.08.2016 AKAAN SEUTU 15.8.: ZOOM VIIHDYTTI VIIALAN WEMBLEYLLÄ
15.08.2016 Pikkikselle ensimmÀinen Zoom-Seniori palkinto !
15.08.2016 Zoom-Pohu/Shrimps 2-3
04.08.2016 MitÀ ? Zoom Seiskassa !!!
03.08.2016 Akaan Seutu 3.8.2016
21.07.2016 HUIKEAT JUHLAT !!!!
13.07.2016 Zoom ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas yhteistyöhön
08.06.2016 Tomi Rissanen jÀlleen HCP-mestariksi !
03.06.2016 Zoom kesytti Kallion oriit
30.05.2016 Zoom Oldies höntsÀsi monipuolisesti VierumÀellÀ !
22.05.2016 Zoom ei upottanut Kuninkaallista laivastoa !
20.05.2016 Zoom sarjakÀrjessÀ !
13.05.2016 Futisharjoituksissa hiljainen hetki Rikin muistoksi
12.05.2016 Topi Tiihosen hattutemppu toi pisteet Zoomille
06.05.2016 Petja Pellin hattutemppu siivitti Zoomin kauden avausvoittoon Talin hallissa!
25.04.2016 Senior Club Zoom VierumÀelle 24.-25.5.!
20.04.2016 Pronssia Nokialla !
19.04.2016 16 PELAAJAA JA BONA SEKÄ 2 KATSOJAA KUN FUTISKAUSI ALKOI !
12.04.2016 MUSTAT MESTAREIKSI VIIDENNESSÄ FINAALISSA LUVUIN 6-3 !!!
08.04.2016 KELTAISTEN KEVÄT MYÖS NELJÄNNESSÄ PLEIJARISSA !
05.04.2016 Keltaiset kavensi huikealla kolmannen erÀn pelillÀÀn !
01.04.2016 MUSTAT VEI TOISENKIN PLEIJARIN ! EX-PRESSA RATKAISIJANA !
29.03.2016 Mustat voittoon vasta rankkarikisassa 1. playoff-ottelussa ! Jani Ryyli ratkaisijana !
25.03.2016 PLAYOFFSIT ALKAVAT! KP IS BACK !
24.03.2016 Seniorit jaksavat !
16.03.2016 Hieno sarjapÀÀtös Zoom - Hatch 9 - 4
07.03.2016 HC LUDWIG UPEAN WARRIOR-PIPOLÄTKÄTURNAUKSEN MESTARIKSI !
06.03.2016 PILLEN HATTUTEMPPU TOI PISTEET KERAVAN AAMUYÖSSÄ !!!
17.02.2016 ARTO NYBERG UUSI PRESSA ! JUKKA VIRTANEN VUODEN ZOOMILAINEN 2015 !
17.02.2016 7 tehtyÀkÀÀn ei riittÀnyt puolustustahdon puuttuessa !
12.02.2016 Zoom - Sonera hyvÀ peli mutta tasoero oli selvÀ !
10.02.2016 Zoom tuo pipolÀtkÀturnauksen NurmijÀrvelle !!!!
01.02.2016 NPF-Zoom 4-5 HURRAA!
28.01.2016 Zoom PipolÀtkÀ-turnaus
26.01.2016 MitÀ ihmettÀ ? Nujerrettiin Nordea !!!
26.01.2016 Resonaarin hyvÀntekevÀisyysilta: Jean S. All Stars
21.01.2016 LOCO vei voiton hyvÀssÀ pelissÀ !
15.01.2016 HIFK:n sponssit ja Zoom ystÀvyysottelussa !
12.01.2016 Hatch karkasi Zoomilta kolmannessa erÀssÀ !
30.12.2015 Zoom - Canada 10 - 6 !!!!
21.12.2015 Presidium ja lajivastaavat toivottavat kaikille zoomilaisille,zoomhenkisille ja yhteistyökumppaneille onnellista ja iloista uutta vuotta 2016 !
21.12.2015 Kinkkufutiksessa mahtava meininki !
20.12.2015 Zoom julisti joulurauhan liian aikaisin - katkera futsaltappio seurauksena
17.12.2015 Keilailu: Olli Paavilainen palasi mestariksi !
11.12.2015 KitkerÀn katkera 8-9
26.11.2015 Zoomin salama-alkukaan ei riittÀnyt !
21.11.2015 Keilamestikset lÀhestyvÀt !
18.11.2015 Sonera pyĂŻÂżÂœritteli mutta Zoom taittui lopullisesti vasta 3. erĂŻÂżÂœssĂŻÂżÂœ !
15.11.2015 Futsaltappio johti maastapakoon !
11.11.2015 Ville Haapasalo jÀlleen lÀtkÀharjoituksissa !
07.11.2015 Zoom 5-2 voittoon NPF:stÀ !
07.11.2015 Zoomin urhea taistelu futsalin ensimmÀisessÀ sarjapelissÀ pÀÀttyi tappioon !
30.10.2015 Jukka Virtaselle Palloliiton CaptainÂŽs Ball
29.10.2015 Peli-ilo löytyi vaikka Nordea löikin vajaamiehisen Zoomin !
13.10.2015 Loco lyttÀsi Zoomin sarja-avauksessa !
30.09.2015 JUKKA VIRTASEN VEIKEIMMÄT VIISUT -konsertti Tavastia-klubilla su 27.9. oli huikea tilaisuus !
18.09.2015 Zoomin valmentaja Saksaan
14.09.2015 Mikko jo melkein ulkona finaalista mutta uusi kuitenkin mestaruutensa !
12.09.2015 Rami Heinonen siunattiin PyhÀn Laurin kirkossa
08.09.2015 Ville "Vepu" Vuorenlehto uusi scratch-mestari !
08.09.2015 Vakiolle kaksi paria - Zoom voittoon
04.09.2015 JÀÀkiekkokausi avattiin pitÀmÀllÀ hiljainen hetki Simo Salmisen kunniaksi !
30.08.2015 NAUTISKELTIIN ROCKFUTIKSEN SM-TURNAUKSESTA 2015
11.08.2015 Rami Heinosta kunnioitettiin hiljaisella hetkellÀ
05.08.2015 Zoomille dramaattinen tasuri
30.07.2015 Tahmea alku vei Zoomin
17.07.2015 Janne Vakio rökitti Rehnin mutta Zoom nöyrtyi eduskunnalle Porissa !
01.07.2015 Zoom pani Real Madridia paremmaksi - HeKuLa-Zoom 3-3 (3-1)
01.07.2015 LĂ€hes 30 pelaajaa aamuharjoituksissa kun Siili pommitti 5 maalia !
25.06.2015 Zoom peippaili ja taiteili makean sarjavoiton 2-1 (1-1) FC Veijareista Pirkkolassa!
25.06.2015 Zoomilainen nosti KHL-kannua Pietarissa !!
03.06.2015 TOMMI KOIVISTOINEN UUSI HCP-MESTARI !
03.06.2015 Tappio, vaan ei rappio
20.05.2015 Zoom joutui Peton kitaan
16.05.2015 Zoom lÀmpeni derbyyn
06.05.2015 Zoom otti kauden ensimmÀisen voittonsa
23.04.2015 Nokialla melkein mitaleilla !
16.04.2015 Zoom korkkasi Soneran uuden huippualustan !
09.04.2015 Futiskausi avattiin jÀlleen Bolliksen huippuolosuhteissa !
03.04.2015 MUSTAT PLEIJAREIDEN KUNKKUJA !
27.03.2015 Malmin Sponssiturnauksessa yksi voitto Eetu Koivistoisen tehtyÀ 6 maalia !
05.03.2015 VÀhÀvÀkisyys vaivasi myös viimeisessÀ sarjaottelussa !
04.03.2015 HyvÀ alkukaan ei riittÀnyt !
17.02.2015 SAMI VEHKALUOTO VUODEN ZOOMILAINEN - HAAPIS JATKAA PRESSANA !
06.02.2015 Nyberg Keltaisiin ?
06.02.2015 Kerava karuna aamuvarhaisella !
05.02.2015 Zoom kuvattuna Helsingin JÀÀhallissa 1970
29.01.2015 Jussi Vataselle, Ville Haapasalolle ja Jaska Saariluomalle Kultainen Venla !
28.01.2015 Retroiltiin ja Zoomailtiin tasan !
27.01.2015 Sonera pani Zoomin verkon soimaan !
22.01.2015 HyvĂŻÂżÂœ takaa-ajo pĂŻÂżÂœĂŻÂżÂœttyi niukkaan tappioon !
13.01.2015 HyvÀ pelikÀÀn ei riittÀnyt, HCR vei pisteet !
07.01.2015 Teivaisen hattutemppukaan ei riittÀnyt, Nordea vei pisteet !
06.01.2015 Yli 30 pelaajaa loppiaisen lÀtkÀharjoituksissa !
22.12.2014 Presidentti julisti joulurauhan !
18.12.2014 Pehkis keilamestariksi !
18.12.2014 Vito vei kinkun !
18.12.2014 AS-Team nöyryytti Zoomia !
15.12.2014 TÀhtÀÀn triplaan !
09.12.2014 Santun torjunnat ja Summasen paluu !
02.12.2014 JÀÀ ei kestÀnyt !!!!
25.11.2014 Kunniakas tappio
24.11.2014 Toni
20.11.2014 Zoomin avoin keilamestaruuskilpa
20.11.2014 Rajavartijoiden vuoro rökittÀÀ Zoom !
11.11.2014 Nordea kyykytti jÀlleen Zoomia !
08.11.2014 MIKKO KNUUTTILA VUODEN 2014 JALKAPALLOTOIMITTAJA !!!
31.10.2014 Tomi Rissasen loisto-ottelu Zoomin voitonavaimena !
25.10.2014 Liikuntailoittelu VierumÀki by Stadi huipentui Kalastajatorpalle !!!!
23.10.2014 Keilaajat vauhdissa !
20.10.2014 Zoom voitti niukasti !!!
17.10.2014 Vajaamiehinen Zoom taipui sarja-avauksessa !
14.10.2014 Löden pillin mukaan !
19.09.2014 Mikko ja Jouni tennismestareiksi !
19.09.2014 Seniorikeilaus jÀlleen vauhdissa !
09.09.2014 TULIKUUMA PUTTERI TOI JOUNI KAIVOLALLE JÄLLEEN SCRATCH-MESTARUUDEN !!!!!!!
09.09.2014 Zoom jÀlleen Eduskunnan kaatajana Porissa !
09.09.2014 Don Tami Zoomin paidassa huikeassa hyvÀntekevÀisyysottelussa Kokkolassa !
05.09.2014 JÀÀkausi alkoi !
01.09.2014 Zoom kuudenneksi Rockareiden SM-kisoissa !
01.09.2014 ZOOM JUHLISTI 80-VUOTISTA HAKAA !!
01.09.2014 Jukka Rasila viihdyttÀÀ myös vuoden vasurina !
07.08.2014 Zoomin zyyskausi kÀynnistyi voitollisesti !
05.08.2014 08.09.2014 Zoomin SCR-mestaruuskilpailut, Hill Side Golf, Vihti
25.06.2014 FUTISTREENIT JATKUVAT !
09.06.2014 Panu HCP-mestariksi !
09.06.2014 KUIVIS SIIVOTTU !!
18.05.2014 KUIVIS KONDIKSEEN !
18.05.2014 Zoom suistettiin Keravan valtaistuimelta !
07.05.2014 Zoomin hcp-mestaruuskisa Espoossa 4.6.
06.05.2014 HyvÀÀ meno jatkuu futistreeneissÀ !
30.04.2014 Zoom taisteli hopealle Nokialla
14.04.2014 Zoom hienosti hopealle Malmin sponssiturnauksessa !
08.04.2014 FUTIKSESSA HYVÄ MEININKI !
04.04.2014 Aapo ja Seppo: se oli siinÀ !!!!
02.04.2014 VÄÄKSYN KIEKKOYLEISÖ HALTIOITUI HYVÄNTEKEVÄISYYSOTTELUSTA !
01.04.2014 Zoom hyvÀntekevÀisyysotteluun VÀÀksyyn !
01.04.2014 Keltaiset mestareiksi neljÀnnessÀ finaalissa !
28.03.2014 HIFK möyhensi Zoomia hienossa ystÀvyysottelussa !
25.03.2014 Eero Saarisen torjunnat siivittivÀt Keltaiset voittoon III playoff-ottelussa !
11.03.2014 Uusia naamoja - uusia rooleja !
06.03.2014 TOMMI VUODEN ZOOMILAINEN, HAAPIS JATKAA PRESIDENTTINĂŻÂżÂœ !
06.03.2014 Futiskausi avattiin ennÀtysaikaisin huippuolosuhteissa !
06.03.2014 Zoom-Nordea ottelussa tilinpÀÀtös ennen tÀyttÀ aikaa !
27.02.2014 Hatch löi vajaalukuisen Zoomin !
13.02.2014 Hesa sikaili voiton Zoomista !
04.02.2014 Troikka Roslöf siivitti Zoomin komeaan voittoon !
31.01.2014 Tappiokierre jo lÀhellÀ loppua Keravan aamuyössÀ !
22.01.2014 SuperJouni teki 6 mutta tyylikÀs Retro-Hockey voitti 9-7 !
22.01.2014 Raimo HĂ€yrinen, Juha Jokinen, Seppo Kannas ja Anssi Kukkonen palkittiin Urheilugaalassa !
21.01.2014 Jussi Vataselle, Simo Salmiselle ja PÀiviö Pyysalolle Kultainen Venla !
21.01.2014 Loco tylyn tehokas vieras !
14.01.2014 Varasto
14.01.2014 Sonera kyykytti vajaalukuista Zoomia !
20.12.2013 Presidium ja lajivastaavat toivottavat kaikille zoomilaisille,zoomhenkisille ja yhteistyökumppaneille hyvÀÀ joulua ja onnellista uutta vuotta 2014 !
19.12.2013 Olli Paavilainen uusi keilamestari !
19.12.2013 Kinkku taas Judelle !
14.12.2013 Kalevi Uusivuorelle Pro Urheilu mitali !
10.12.2013 Hesa murjoi voiton Zoomista, KP loukkaantui !
06.12.2013 ItsenÀisyyspÀivÀn huumaa JÀÀhallissa !
05.12.2013 Nordea teki 2 maalia kahden viimeisen minuutin aikana ja voitti 6 - 5 !
05.12.2013 NÀin komeasti oltiin kesÀn golfkisan voitosta esillÀ FOHA Newsin sivuilla !
26.11.2013 Herzlich willkommen zurĂŒck im MĂ€mmiland Uli ! And Safik too !
22.11.2013 Uusi GM ryyditti Zoomin murskavoittoon !
22.11.2013 Uusia veskareita !
19.11.2013 Zoomin keilaajat vauhdissa !
15.11.2013 Zoom viihdytti Imatralla !
13.11.2013 HC Raja luisteli 8-7 voittoon tiukassa pelissÀ !
08.11.2013 AS Team yllÀtti Zoomin tasaisessa taistossa !
31.10.2013 Viimeinen erÀ tasan, kaksi ensimmÀistÀ hÀvittiin tennislukemin !
25.10.2013 Oho ! Zoom löi Soneran sarja-avauksessa !
01.10.2013 Futistreenit jatkuvat;Ville Turkka jo melkein jÀÀllÀ;Jussi Merikanto debytoi lÀtkÀmaalissa,Mikael Kotkaniemi palasi !
22.09.2013 ZOOMILLA HUIKAISEVAT 50-V. JUHLAT !
16.09.2013 Mustat VierumÀen kunkkuja !
16.09.2013 ROCKFUTIS DRAAMAA: ZOOM RANKKAREILLA MITALITTA !
10.09.2013 Jouni jÀlleen SCR-mestari !
10.09.2013 Futiksen sarjaukausi pÀÀtökseen
10.09.2013 JÀÀkausi alkoi !
02.09.2013 Rokka rÀvÀytti Espalla !
27.08.2013 BySpiel Express elokuu 2013
26.08.2013 Mikko jÀlleen tennismestariksi !
25.08.2013 VESKU JÄLLEEN HELSINGISSÄ ! HUIKEAAN JUHLA-SHOWHUN SAVOY-TEATTERISSA VIELÄ JONKUN VERRAN LIPPUJA !
12.08.2013 Zoom FOHA-Golfin mestariksi !
09.08.2013 Rockfutis SM HyvinkÀÀ 31.8. - 1.9.
22.07.2013 Huikea hyvÀntekevÀisyysottelu Vaasassa tuotti yli 15000 euroa Lasten Sairaalalle ja VPS:n juniorityölle !
22.07.2013 Eduskunta ja Zoom ryhdikkÀinÀ Vaasassa !
18.07.2013 Zoom esiintyi nÀyttÀvÀsti Porissa !
04.06.2013 Tomi Rissanen HCP-mestariksi !
04.06.2013 Brahis houkutteli huippumÀÀrÀn harjoituksiin !
20.05.2013 Zoom Raumalla syöpÀlasten hyvÀntekevÀisyysottelussa !
10.05.2013 Zoom onnitteli 80-vuotta tÀyttÀnyttÀ Seppo Kannasta !
30.04.2013 Vappuaatto zoomilaisittain !
24.04.2013 Zoomille bronssia Eden-turnauksessa Nokialla !
20.04.2013 Zoom kolmannen kerran perÀkkÀin mestariksi Keravalla !!!
12.04.2013 KELTAISET MESTAREIKSI KIIHKEÄSSÄ KOLMANNESSA FINAALISSA !
09.04.2013 Keltaiset huikean thrillerin voittoon rankkareilla !!
09.04.2013 Futiskausi upeasti kÀyntiin !
05.04.2013 MUSTAT MURSKAAVIA 1. PLAYOFF-OTTELUSSA
02.04.2013 BySpiel express
19.03.2013 Maalijuhlat Maaningalla !
15.03.2013 Voitokas pÀÀtös !
14.03.2013 Zoom vs. Reebok Stars huikea tapahtuma Sipoossa !
13.03.2013 Zoom pelasi mutta Nordea maalasi !
12.03.2013 KierrÀtystÀ ja come backejÀ !
26.02.2013 Voittoputki vaan jatkuu !!!
26.02.2013 Muaningan Talviklassikko
26.02.2013 VUOSIKOKOUKSEN 2013 PÄÄTÖKSIÄ: VITO VUODEN ZOOMILAINEN - HAAPIS JATKAA PRESSANA !
04.02.2013 Zoom voittoputkessa !!!!
29.01.2013 Zoom luisteli As-Teamilta jalat alta !!!!
15.01.2013 Sonera kiivaillen Zoomia parempi !
10.01.2013 Zoom pakotti Hesan pelaamaan tosissaan !
23.12.2012 Presidium ja lajivastaavat haluavat toivottaa kaikille zoomilaisille, zoomhenkisille ja yhteistyökumppaneille iloista uutta vuotta !
20.12.2012 Siili vei kinkun !
18.12.2012 Löde Zoomin ensimmÀinen keilamestari !!!
17.12.2012 Zoom juhlisti Ruoholahden Kauppakeskuksen uusimista !!!
13.12.2012 Kolmannentoista pÀivÀn kirousko iski Zoomiin !!!
11.12.2012 Tuomari kaatoi Zoomin !
29.11.2012 ZOOM KOMEAAN VOITTOON SUPER JOUNIN JOHDOLLA !
20.11.2012 Zoom ja NPF tasuriin
16.11.2012 Oho ! Zoom voittoon maali-iloittelussa !
08.11.2012 Yhteistyökumppanimme IceHeartsin hyvÀntekevÀisyysnaamiaiset !
05.11.2012 Rele NewsFlash, absolutely good ones as far !
30.10.2012 Zoom jarrutteli jÀlleen Soneran nautiskelua !
25.10.2012 Zoom taisteli, Hesa vei pisteet harrasteliigan avauksessa !
16.10.2012 ZOOMILAISET KUNTOKLUBILLA !! ARTO NYBERG ALOITTI LÄTKÄNPELUUN !! MIKKO LEPPILAMPI ZOOMIIN !! JUKKA LAAKSONEN HARJOITUKSISSA !!
08.10.2012 PELATTIIN TUKEA PARIKANNIEMEN LASTENKODILLE !
24.09.2012 Zoom Hopealle Paimiossa
21.09.2012 Zoom seuratakit saapuneet
18.09.2012 LÀtkÀkausi kÀyntiin keltaisten komennossa !
17.09.2012 Huikea leiri, Keltaiset 4 - 2 voittoon !
03.09.2012 Mikko Innanen ja Jukka Rasila tennisÀssÀt !
28.08.2012 Jouni jÀlleen SCR-mestari
27.08.2012 ZOOM MIKKELIIN HYVÄNTEKEVÄISYYSOTTELUUN !
27.08.2012 Zoomin Rock-Waterloo pÀÀttyi kuitenkin kahteen komeaan voittoon !
13.08.2012 ZOOMbySPIEL Express 13.8.2012
07.08.2012 Zoom peippaili voitokkaasti Jazzeilla !
18.06.2012 Zoomille vaihteeksi tappio
07.06.2012 ZoomBySpiel Iltiksen lööpeissÀ !
07.06.2012 Zoom palasi voittokantaan !
05.06.2012 Pressa HCP-mestariksi !
04.06.2012 LÀtkÀkausi pÀÀtettiin hulppeasti !
12.05.2012 Kullervo - Zoom pistejakoon !
11.05.2012 Aamuharjoituksissa hyvÀ meininki
07.05.2012 Jalkapallokausi avattiin 3-0 –voitolla Mojo/Tavastiasta
17.04.2012 Futiskausi avattiin hienoisessa rÀntÀsateessa !
17.04.2012 HHT koulutti Zoomia !
12.04.2012 Mustat ahdingosta selvÀÀn voittoon !
02.04.2012 MikÀ entrée ! Kiitos Uli !
30.03.2012 Mustien hurja alku liikaa Keltaisille, playoff-voitot tasan!
27.03.2012 Ooppera tanssi Zoomin tahdissa !
23.03.2012 Keltaiset kyykytti Mustia ensimmÀisessÀ Playoff-ottelussa !
21.03.2012 Seniorit vauhdissa
13.03.2012 Nordea jÀlleen Zoomia liukkaampi !
20.02.2012 Jouni vuoden zoomilainen, Haapis jatkaa pressana !
09.02.2012 Hesa luisteli Zoomin kumoon !
09.02.2012 Maahinen Maaninka pyöritti Zoomia
30.01.2012 Zoom selvitti mailasodan
25.01.2012 Zoom Senioreilla onnistunut pelin avaus !
17.01.2012 Vito ja Liike palkittiin
17.01.2012 Hesa palautti Zoomin maan pinnalle!
10.01.2012 Zoom aloitti vuoden murskavoitolla !
24.12.2011 Harjoitukset jatkuvat heti joulun jÀlkeen normaalisesti !
22.12.2011 Maalikunkusta kinkkukunkuksi !
22.12.2011 Joulukahviperinne yhÀ voimissaan !
15.12.2011 Zoomin senioriklubi aloittelemassa toimintaansa !
15.12.2011 Zoom hallitsi erien loppuja !
01.12.2011 Zoom yllÀtysvoittoon; KP ja Santtu loistokkaita !
29.11.2011 Zoom JÀÀkiekkoliiton opissa PaloheinÀssÀ !
28.11.2011 Ulkoministeriön leijonat raatelivat Zoomin !
23.11.2011 Nordea jÀlleen Santtua (ei kun) Zoomia parempi !
15.11.2011 Zoom voittoon maalivahti Jani Ryylin johdolla !
08.11.2011 Santun suihkukomennus lopetti Zoomin pyristelyn !
07.11.2011 Zoom pelasi HIFK:ta vastaan
01.11.2011 Zoomin loppurutistus ei aivan riittÀnyt !!!
29.10.2011 NenÀklassikko kerÀÀ varoja kehitysmaiden lapsille
27.10.2011 Zoom nimekkÀÀllÀ joukkueella Saloon 18.11.!
25.10.2011 Zoom jarutteli Soneran nautiskelua !
18.10.2011 Nordea jÀÀdytti Zoomin voittotilin !
14.10.2011 Jouni siivitti Zoomin voittoon sarja-avauksessa !
13.10.2011 Ringetteottelu Haukat - ZOOM oli HUIKEA MATSI !!!!
19.09.2011 MIKKO JÄLLEEN TENNISMESTARIKSI !
19.09.2011 LÀtkÀharjoitukset kÀyntiin keltaisten komennossa !
09.09.2011 Jouni jÀlleen SCR-mestari
02.09.2011 VIERUMÄKI PERUTTU !!!
30.08.2011 Loppuottelupaikka jÀi pilkun pÀÀhÀn
22.08.2011 KANNAS JA KUUSELA LOISTIVAT KOTAJÄRVEN NÄYTÖSOTTELUSSA
19.08.2011 Zoom palasi pistekantaan kuivan kauden jÀlkeen
12.08.2011 SAIRAS KERTOMUS
07.08.2011 Veijarit vei pisteet Zoomin nenÀn edestÀ
20.07.2011 Zoom jallitteli tasapelin lÀhes liigatasoisesta FC RehnistÀ Porin Jazzeilla
27.06.2011 Pekkis upeasti HCP-mestariksi
19.06.2011 ZOOMILLE KOMEA VOITTO
12.06.2011 Vajaalla vaikea voittaa
06.06.2011 Sykerö Team - Zoom
30.05.2011 Asenne ratkaisee – aina!
27.05.2011 Zoomin hcp-mestaruuskisa Vanajanlinnassa 20.6.
26.05.2011 Zoom nimekkÀÀllÀ joukkueella Turun hyvÀntekevÀisyysotteluun !
21.05.2011 Zoom vajaallakin pelissÀ mukana
12.05.2011 Zoom rökitti Legendat
05.05.2011 Zoom murskavoittoon - kutosdivarin avaus yllÀtti jopa Kojon
29.04.2011 Zoom korkkasi Sonera Stadiumin uuden nurmen !
19.04.2011 Mustat niukasti parempia !
17.04.2011 Zoom löi kaikki ÀllikÀllÀ - turnausvoitto puhtaalla pelillÀ !
15.04.2011 Keltaiset tasasivat tilit toisessa play-off ottelussa!
12.04.2011 Mustat vei ensimmÀisen pleijarin !
05.04.2011 Klaukkalan hyvÀntekevÀisyysottelu upea tilaisuus !
05.04.2011 Zoom kohtelias isÀntÀ HHT:lle
05.04.2011 Futiskausi avattiin huippuolosuhteissa
01.04.2011 JĂ€senmaksunsa maksaneiden zoomilaisten futis alkaa ti 5.4. klo 08.00
29.03.2011 Zoom hyvÀntekevÀsyystapahtumassa Klaukkalan JÀÀhallissa la 02.04. klo 15.30
25.03.2011 Zoomin kevÀtfutikset kevÀtmerkeissÀ
25.03.2011 Janne maksaa jÀsenmaksun 2011
10.03.2011 MFA Lions - Zoom upea tilaisuus !
09.03.2011 Lesen uusi
01.03.2011 Kunniallinen tappio
16.02.2011 ZOOMILAISIA MUKANA TALVIKLASSIKON ESIOTTELUSSA
15.02.2011 Nokian uusi strategia puri voitontahdottomaan Zoomiin !
03.02.2011 Zoomin huikea loppukiri ei aivan riittÀnyt
01.02.2011 Zoom kellisti JÀÀkiekkoliiton !
28.01.2011 Futiskausi vaan jatkuu !
25.01.2011 Zoom joutui nöyrtymÀÀn maali-iloittelussa !
13.01.2011 Santun huippupelillÀ Zoom yllÀtti sarjajohtaja Hesan !
07.01.2011 Keltaiset kaappasi Mutin !
03.01.2011 Liikunnan loppukiri vuodenvaihteessa!
17.12.2010 Arvilla huikea 70v juhlaottelu
17.12.2010 NÀin hauskaa voi olla vielÀ harjoitusten jÀlkeenkin !
16.12.2010 Kinkkufutista huippuolosuhteissa Sonera Stadiumilla
07.12.2010 Raja nousi vastaan !
02.12.2010 VUOSIKOKOUS: ARTSI VUODEN ZOOMILAINEN, HAAPIS JATKAA PRESSANA
02.12.2010 Zoom - Nordea 2-6
25.11.2010 ZOOM VETI VÄKEÄ LÄTKÄMESSUILLE !
25.11.2010 Zoom voitti kÀttelyn sarjajohtaja Soneraa vastaan !
15.11.2010 Zoom avasi pistetilinsÀ Jaskan uran avausmaalin siivittÀmÀnÀ !
09.11.2010 Blue 1 lensi Zoomin yli !
05.11.2010 Zoom aikaiseen erÀvoittoon Keravalla
28.10.2010 Hesari pyöritteli Zoomia !
28.10.2010 Syksyn futistreenit jatkuvat tihkusateesta huolimatta !
21.10.2010 Zoomin kiekkokausi kÀynnistyi tappiolla
17.10.2010 FUTISMAALARIT
15.10.2010 Zoom taipui vasta rankkarikisassa Pasi Rautiaisen Plus TV-joukkuetta vastaan !
14.10.2010 Zoom mukana Jenkkifutiksen finaalitapahtumassa
13.09.2010 Keltaiset murskasi Mustat !
09.09.2010 ZOOM SÄILYTTI SARJAPAIKKANSA
07.09.2010 Juuso Atrila Scratch-mestariksi
05.09.2010 Vajaalukuinen Zoom kiusasi Stasia
01.09.2010 MIKKO TENNISMESTARIKSI !
20.08.2010 Zoom palasi mitalikantaan Rockfutiksessa !
20.08.2010 Zoom Vaahteramalja-tapahtumassa 4.9.2010 Vantaan ISS Stadionilla.
11.08.2010 ZOOM by SPIEL AUTUMN 2010
06.08.2010 Syyskausi avattiin samettisella voitolla !
11.07.2010 Harjoitukset jatkuvat !
10.07.2010 ZOOM TYYLIKKÄÄNÄ FOHA-GOLFISSA
28.06.2010 Zoomille niukka tappio
15.06.2010 Zoomin suunnanmuutos jÀi tekemÀttÀ
09.06.2010 Viime minuutin maali katkaisi Zoomin pisteputken
07.06.2010 Zoom ja TPS:n mimmit pelasivat syöpÀlasten hyvÀksi
04.06.2010 Taas piste Zoomille!
01.06.2010 PASI HAILIO HCP-MESTARIKSI
01.06.2010 ZOOM JATKAA TAPPIOITTA!
25.05.2010 Tihkusadetta ja +10 – maalitonta nuhjailua
19.05.2010 JÀÀkiekkoilijat pÀÀttivÀt kautensa upeasti Torpalla
18.05.2010 LÄTKÄKAUSI PÄÄTTYI MAALIKARKELOIHIN
12.05.2010 PYY ELÄKKEELLE PAITA JÄÄDYTETTYNÄ !
12.05.2010 Masalinin rankkari riitti pisteeseen
05.05.2010 ZOOM AVASI SARJAKAUDEN KOMEALLA VOITOLLA
03.05.2010 Zoomin pelaajarinki 2010
30.04.2010 RESONAARI SOI
23.04.2010 ZOOM TUIKKI TÄHTENÄ TAMPEREELLA
18.04.2010 Taikuri liekeissÀ - Zoom pronssille Keravalla !
07.04.2010 Zoomin futiskausi alkanut ! Harjoitukset normaalisesti ti ja pe !
30.03.2010 MUSTAT VARMISTI MESTARUUDEN SUORAAN KOLMESSA FINAALISSA !
26.03.2010 MUSTAT VOITTI KIIHKEÄN TOISEN PLAY-OFF OTTELUN !
24.03.2010 Mustat vinnas ekan maden mut Jyrki ei snaijannu miks dumari ei antanu kundien skulaa !
17.03.2010 Harjoitusvuorojen peruuntuminen tappion taustalla viimeisessÀ pelissÀ !
08.03.2010 Zoom haki pisteet uudelta Reebok-areenalta
01.03.2010 Zoom vahvasti mukana Reebok Leijona-tapahtuman menossa !
19.02.2010 Aikaisen aamun taika Keravalla pyyhki paitakirouksen
16.02.2010 Zoom-Nordea 2-6
15.02.2010 Zoom vietti laskiasriehaa Linnakesaaressa.
11.02.2010 Rimbolle Jussi-patsas
11.02.2010 Blue 1 oli innoissaan ja lensi ohi! (7-0)
04.02.2010 Onko sittenkin niin, ettÀ uusissa paidoissamme on KIROUS!
28.01.2010 ZOOM LASKIAISRIEHA Lauantaina 13.2.2010
19.01.2010 Vaikeudet jatkuvat alemmassa loppusarjassa: Zoom - AS-Team 1-4 (0-2/0-0/1-2)
13.01.2010 KevÀtkausi aloitettiin uusin paidoin, Nordea-Zoom 7-5 (2-1/3-1/2-3)
12.01.2010 Zoom tyylikkÀin South Carelia Hockey Tournamentissa
11.01.2010 Rasilan 4 maalia riitti vain tasapeliin FHP:a vastaan !
31.12.2009 Presidium ja lajivastaavat haluavat toivottaa kaikille zoomilaisille, zoomhenkisille ja yhteistyökumppaneille hyvÀÀ uutta vuotta 2010 !
17.12.2009 Lumi ei pelottanut kinkkufutaajia !
17.12.2009 KUNNIAJÄSENILLE UPEAT JUHLAT FISKIKSELLÄ !
16.12.2009 Cantonan tervehdys Zoomin futisjengille !
08.12.2009 ZOOM KOHTELIAANA RAJAVARTIOLAITOKSELLE !
02.12.2009 ZOOM BY SPIEL 12 / 2009
30.11.2009 RASILAN & KP:N SHOW KAATOI NPF:N
30.11.2009 FUTISTREENIT KESKIVIIKKOISIN JATKUVAT Klo 7.30-8.30 !
25.11.2009 HESA VOITTI TASAISEN TAISTON
24.11.2009 Arto Nyberg varapresidentiksi, Tommi Koivistoinen pÀÀsihteeriksi !
18.11.2009 HUIKEA ZOOM PÖLLYTTI AS TEAMIN 18 - 3 !!!!
11.11.2009 Kassakaapin vartijat tasasivat tilit !
03.11.2009 Poliisit tylyinÀ!
29.10.2009 Saukkosen paluu toi Zoomille avauspisteet!
28.10.2009 VUOSIKOKOUS: EeLi VUODEN ZOOMILAINEN, HAAPIS JATKAA PRESSANA !
27.10.2009 Zoom saunoi ja keksi ratkaisut
20.10.2009 LemminkÀinen laulaa lurautti sittenkin Zoomin suohon!
15.10.2009 Tuohimaan maali 12 - 1 ajassa 34:42 lamaannutti ZOOMIN!
24.09.2009 LÀtkÀn sarjamatsit alkavat Ti 13.10.
14.09.2009 VIERUMÄEN LEIRI HUIPENTUI TASAPELIIN
10.09.2009 Zoom sijoittui neljÀnneksi !
03.09.2009 Se voittaa, joka tekee enemmÀn maaleja
01.09.2009 VIERUMÄKI-LEIRI, ZOOMIN HUIPPUTAPAHTUMA
01.09.2009 Zoom by Spiel 1.9.2009
24.08.2009 2009 Mestarit ja pressa
24.08.2009 JOUNI SCRATCH-MESTARIKSI
24.08.2009 Rockfutiksen mitalisateeseen vÀlivuosi
21.08.2009 IKE TENNISMESTARIKSI
19.08.2009 Loistavaa zoomilaista jalkapalloa
14.08.2009 Pyysalo HCP-mestariksi !
12.08.2009 Puolustava mestari vetÀytyi jo ennen kisaa
05.08.2009 ARVI PARANSI KORKEUSENNÄTYSTÄÄN
05.08.2009 Syyskausi alkoi nihkeÀllÀ tasurilla
30.06.2009 BOGO 65
30.06.2009 Zoom keskikastissa FOHA-golkisassa !
25.06.2009 KevÀtkausi kÀÀrittiin pakettiin 2-0 voitolla
24.06.2009 ZOOM Fun-ball turnauksessa Narinkkatorilla 9.6.
17.06.2009 Nollat taululla kovan taistelun jÀlkeen
11.06.2009 Zoom palautettiin kentÀn pinnalle
08.06.2009 Turussa potkittiin euroja syöpÀsÀÀtiön hyvÀksi
05.06.2009 Sade siirsi golfkisan
02.06.2009 Zoom lentÀÀ korkealla
01.06.2009 Zoom jatkaa tappioitta !!!
11.05.2009 HIENO KIEKKOKAUDEN PÄÄTÖS KALASTAJATORPALLA
02.05.2009 ANSSI 75
28.04.2009 MELODY 75
15.04.2009 LÄTKÄN VAKIOVUOROT PÄÄTTYIVÄT !
07.04.2009 VASTA VOITTOMAALIKILPAILU RATKAISI !!!!
06.04.2009 MUSTAT TASOITTI VOITOT
31.03.2009 KELTAISTEN JUHLAT JATKUIVAT
31.03.2009 IKE 50 !!
27.03.2009 KELTAISTEN JUHLAA !!!
27.03.2009 ZOOMIN JUHLAKIRJA, EDELLEEN AJANKOHTAINEN !
23.03.2009 MUSTA ALKU PLAY OFFSEILLA !! !! ! !!!
17.03.2009 BOTNIA ALL STARS LÖI ZOOMIN
04.03.2009 "Pikipojat" tervasivat Zoomin!
02.03.2009 Zoom by Spiel 1 / 2009
25.02.2009 Zoom-jÀÀkiekon T.L.J. ei ahdistu mediasta!
11.02.2009 Zoom herÀsi kolmannessa erÀssÀ and was Pretty Fast!
26.01.2009 KKK (Kukon Kannan Kiekko) ei nÀköjÀÀn herÀnnyt aamukiekaisuun!
21.01.2009 SAUKKONEN KULTARANTEENA !
21.01.2009 ZOOMIA KULJETETTIIN WESTENDIN LINJAN JUHLASSA
20.01.2009 SUMMASEN HATTUTEMPPU JOHDATTI ZOOMIN VOITTOON !
19.01.2009 Niin turhaan!
12.01.2009 Pelit olivat tasaisia ja tasokkaita !
01.01.2009 HYVÄÄ ALKUVUOTTA 2009 !!!!
16.12.2008 UUSI PRESSA !
16.12.2008 KINKKUFUTIS TO 18.12. klo 08.00
08.12.2008 Zoomilaisia linnassa !
08.12.2008 ZOOMILAISIA MAAILMALLA
03.12.2008 VOITTOISA LOPPUSARJAN AVAUS !
19.11.2008 ZOOMILLA HUIKEAT 45-V. JUHLAT !
13.11.2008 Raateleva aamuhetki Malmilla alkoi jo klo 7:00
06.11.2008 ” EN OLIS IKINÄ USKONUT ETTÄ TÄSSÄ KÄY NÄIN ”
05.11.2008 Zoomin Silvosta JÀmsÀnkosken Ilveksen toimari
30.10.2008 Zoom vajaallakin voittoon Lontoossa
30.10.2008 KUOLEMATON KOKKONEN
29.10.2008 Zoom - LemminkÀinen 28.10.2008
24.10.2008 HESA – ZOOM 22.10.2008
14.10.2008 VOITOKAS KIEKKOAVAUS !
02.10.2008 Hrrrpati, Harrasteliigan matsit alkavat !
29.09.2008 ZOOM ON MUUTTANUT !
19.09.2008 ARTO NYBERG KAATOI EDUSKUNNAN !!!
15.09.2008 Zoom sÀilytti sarjapaikkansa
15.09.2008 Mustat pöllytti keltaisia VierumÀellÀ !
15.09.2008 Zoom joutui nöyrtymÀÀn Suomalaisen Kirjakaupan kanta-asiakkaiden joukkueelle !
12.09.2008 18.9. klo 18.00 HyvÀn muistin jalkapallo-ottelu Eduskunnan Urheilukerho vs. Zoom
26.08.2008 ZOOM pronssille Rock-futiksen SM-kisoissa
26.08.2008 British Embassy tyly vieras Zoomille hyvÀntekevÀisyysottelussa
25.08.2008 Zoomin HCP-mestaruuskisat 2008
12.08.2008 ZOOM BY SPIEL 11.08.2008 EXPRESS
05.08.2008 JUHLAKIRJA JA JUHLAOTTELU
05.08.2008 JUHLAKIRJA ILMESTYNYT
10.07.2008 ZOOM - AMFORA
16.06.2008 Zoom ja Ovenia hyvÀntekevÀisyysottelussa
20.05.2008 Verrarit tulleet yhteys EeLi
19.05.2008 Futis sarjapelit katso tapahtumat